Haday Dark Soy Sauce 10.5l
- “Dark Soy Sauce” буюу “老抽 / láo chōu” төрөл нь хоолны өнгө нэмэх, мах шарж болгох, гүн амт оруулахад зориулагдсан үүрэгтэй.
- • Орцод “өнгөө нэмэх” буюу хоолны өнгийг гүн болгох
• Гүн амт оруулах (улаах амт, карамель мэт нот)
• Тэмдэглэлт шарах (red-cooking), мах шарж, ганц хоол, шөл, стью зэрэгт ашигладаг - Мах шарж болгохдоо (стир-фрай, stewing) өнгө ба амтыг зузааруулахад
- Маринад (алдын шүүс, уургийн амталгаанд)
- Орцонд бага хоногийн өмнө: зарим хоолонд бага тунгаар нэмснээр гүн өнгө нэмэх
- Жижиг хэмжээ ашиглаж, бусад шүүс амтлагчтай хослуулж ашиглах